Preskocit navigáciu

COVID-19 – UPDATE – 8.4.2020 - Nasadenie síl a prostriedkov ozbrojených síl


COVID-19 – UPDATE – 8.4.2020 - Nasadenie síl a prostriedkov ozbrojených síl

Naďalej pokračujeme v plnení asistenčných úloh v prospech policajného zboru a plnení ďalších aktivít podľa schválených operačných plánov. Celkovo ste nás mohli vidieť na 37 hraničných priechodoch, 25 nemocniciach či v 5 karanténnych miestach. Všade tam naši vojaci plnili úlohy podľa rozhodnutia vlády a Ústredného krízového štábu Slovenskej republiky.
Naše kapacity sme využili pri zabezpečení testovania príslušníkov marginalizovaných komunít. Tu sme vykonali viac ako 200 odberov v ďalších piatich komunitách čím sme prispeli k monitorovaniu hygienicko-epidemiologickej situácie v rizikovom prostredí. Celkovo sme počas trvania tejto činnosti odobrali viac ako tisíc vzoriek bohužiaľ s viacerými pozitívnymi nálezmi v piatich komunitách. Na základe požiadaviek ústredného krízového štábu sme pripravený po vykonaní kontroly vopred určených komunít pripravení v činnosti pokračovať.
Na zabezpečení dodržiavania nariadenia vlády sa spolu s policajným zborom len počas dneška podieľa viac ako 850 vojakov na 50 miestach po území celej našej vlasti. 

Pre našu a aj Vašu bezpečnosť s využitím našej ťažkej dekontaminačnej techniky dezinfikujeme miesta sústredenia väčšieho počtu osôb v našich kasárňach a zariadeniach.

Preto vyzývame občanov aby tieto opatrenia spojené s obmedzením pohybu rešpektovali a boli pripravení na vyžiadanie doložiť svoj pohyb vonku.



Pre viac informácií sledujte naše sociálne siete:

Facebook: http://www.facebook.com/ozbrojenesily/  

Instagram: http://www.instagram.com/ossr_sr/  

Twitter: http://www.twitter/ArmadaSR  



Autor: OOd NGŠ - Dátum: 08.04.2020
Čítanosť: 5091
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share