Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Ako sa stať vojakom ...


Ako sa stať vojakom ...
V Poprade - Kvetnici sa vo štvrtok 8. septembra uskutočnil 2. ročník Prírodovedných hier. Zorganizoval ho Banícky cech Horného Spiša a na programe sa podieľali aj zamestnanci a žiaci Strednej odbornej školy remesiel a služieb v Poprade. Podujatie prebiehalo na viacerých stanovištiach formou prezentácie chovu včiel, ryžovania zlata, ochrany a hniezdenia dravých vtákov, baníctva a spôsobu ťažby nerastných surovín. Zamerané bolo aj na ochranu zdravia a prvej pomoci, poznávanie húb, ochranu vôd a prácu potápačov.
 
Nielen o tom „ako začať kariéru profesionálneho vojaka“, ale aj o tom, čo tomu predchádza, rozprávali príslušníci Regrutačnej skupiny Prešov, Personálneho úradu Ozbrojených síl SR žiakom a študentom popradských škôl. Prezentáciou príslušníci regrutačnej skupiny informovali študentov o podmienkach prijatia do štátnej služby profesionálneho vojaka v ozbrojených silách Slovenskej republiky, o možnosti štúdia na Akadémii ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši a možnosti štúdia na Leteckej fakulte Technickej univerzity v Košiciach. Rozoberali celý proces výberového a prijímacieho konania, čím všetkým musí občan prejsť od podania si žiadosti o prijatie do štátnej služby profesionálneho vojaka až po vznik služobného pomeru.
 
Otázky v diskusiách boli zamerané najmä na samotný výkon štátnej služby profesionálneho vojaka v ozbrojených silách Slovenskej republiky a podmienky prijatia na Akadémiu ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši. Návod na to „ako začať kariéru profesionálneho vojaka“, zaznel z úst príslušníkov regrutačnej skupiny mnohokrát.

Ako sa stať vojakom ...Ako sa stať vojakom ...Ako sa stať vojakom ...

Autor: pu ossr - Dátum: 12.09.2022
Čítanosť: 3688
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share