Preskocit navigáciu

Výročná Lessons Learned konferencia Vojenskej polície 2023


Výročná Lessons Learned konferencia Vojenskej polície 2023
V dňoch 4. - 8. decembra 2023 sa konala v Centre výnimočnosti Vojenskej polície NATO (NATO MP COE) Bydgoszcz, Poľsko výročná Lessons Learned konferencia vojenských polícií NATO. Hlavným cieľom bolo zdieľať Lessons Learned získané z aktivít vykonaných Vojenskou políciou počas konfliktu na Ukrajine, tiež z misií a operácií v rámci NATO a národných bezpečnostných prostredí. Osobitná pozornosť bola venovaná antidronovej ochrane a problematike zadržiavacích operácií v podmienkach NATO.
Jedným z bodov konferencie bola aj prezentácia prístupu k antidronovej ochrane vojenských objektov v podmienkach Vojenskej polície SR. Tento bol účastníkmi konferencie vysoko hodnotený ako príklad funkčnosti legislatívneho rámca, vhodnosti použitia detekčných prostriedkov a tiež výcviku personálu pre túto oblasť.
Konferencie sa zúčastnilo 15 zástupcov krajín NATO a 2 zástupcovia krajín PfP (Partnership for Peace). Vojenskú políciu Slovenskej republiky na konferencii zastupoval riaditeľ odboru policajných činností pplk. JUDr. Jaroslav Slančík.

Výročná Lessons Learned konferencia Vojenskej polície 2023

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 13.12.2023
Čítanosť: 1711
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share