Preskocit navigáciu

Odovzdanie medailí za službu v monitorovacej misii EUMM v Gruzínsku


Odovzdanie medailí za službu v monitorovacej misii EUMM v Gruzínsku

Dňa 24. mája 2024 boli novým príslušníkom monitorovacej misie EUMM v Gruzínsku (ďalej len „EUMM“), ktorí splnili podmienku nepretržitej služby v EUMM minimálne tri mesiace, slávnostne udelené a odovzdané medaile za službu v EUMM.

Slávnostný akt odovzdávania medailí sa odohral v priestoroch regionálneho úradu Mtskheta (ďalej len FOM), ktorý je súčasťou EUMM. Svojím príhovorom ho otvoril najvyšší vedúci predstaviteľ EUMM Bettina Patricia Boughani a vedúca regionálneho úradu Ewa Suwara, ktorí vyjadrili svoju vďaku a zablahoželali oceneným. Vo svojich prejavoch zdôraznili odhodlanie členov FOM pri udržiavaní mieru a stability v regióne. Na slávnosti sa zúčastnili aj významní partneri a predstavitelia veľvyslanectiev. Medailový sprievod neslúžil len ako platforma na uznanie, ale aj ako príležitosť FOM spojiť sa ako tím a osláviť úspechy uplynulého obdobia.

OS SR, na základe uznesenia vlády SR č. 88 z 28. januára 2009, zabezpečujú prítomnosť v EUMM prostredníctvom vysielania jedného dôstojníka OS SR, ktorý pôsobí ako pozorovateľ a monitoruje vojenské a policajné zariadenia s cieľom zaistiť dodržiavanie memoranda o porozumení podpísaného medzi EUMM a ministerstvami vnútra a obrany Gruzínska.


Odovzdanie medailí za službu v monitorovacej misii EUMM v Gruzínsku.Odovzdanie medailí za službu v monitorovacej misii EUMM v Gruzínsku.

Autor: OS SR , Foto: OS SR - Dátum: 31.05.2024
Čítanosť: 1211
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share