Preskocit navigáciu

Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosť


Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosť

Brány 1. mechanizovanej brigády Topoľčany sa otvorili aj tento rok a to 4. júna 2024 pre celú širokú verejnosť pri príležitosti Dňa otvorených dverí spojeného s Medzinárodným dňom detí.

V spolupráci s 11. mechanizovaným práporom Martin, 12. mechanizovaným práporom Nitra, 14. práporom logistiky Topoľčany, 103. rotou podpory velenia 1.mb, Vojenskou políciou Topoľčany, Okresným policajným zborom SR,  Okresným hasičským a záchranným zborom SR Topoľčany, Čestnou jednotkou z Posádky Bratislava a Regrutačnou skupinou z Nitry bolo pre návštevníkov pripravených celkom 14 pracovísk, súčasťou ktorých boli statické ukážky výzbroje, výstroje a techniky, branno-športové hry, ako aj ukážky činnosti vojenských zdravotníkov.

Návštevníci mali počas Dňa otvorených dverí jedinečnú príležitosť nahliadnuť do sveta profesionálnych vojakov, spoznať ich každodennú prácu, ktorá si vyžaduje vysokú úroveň disciplíny a zručnosti. S dynamickými ukážkami sebaobrany a weaponhanling-u sa predviedli naši kolegovia z martinského 11. mechanizovaného práporu, ďalej o špecifickú dynamickú ukážku počas doobedia sa postarali príslušníci Čestnej stráže OS SR so svojím neuveriteľným a oku lahodiacim showprogramom, no a spomenieme aj dynamickú ukážku od vojakov z 12. mechanizovaného práporu Nitra, ktorí odprezentovali svoje spôsobilosti a predviedli sa v plnej paráde na ihrisku s ukážkou boja mechanizovaného družstva o budovu. Tento ročník si nenechali ujsť ani naši kolegovia z Vojenskej polície. Predviedli sa v rámci dynamických ukážok „Zadržanie páchateľa“ a „Vyhľadávania výbušnín“, počas ktorých ich doprevádzali, ako sa hovorí „najvernejší priatelia človeka“ a nimi bolo trio štvornohých belgických ovčiakov. Samozrejme záujemcom o vstup do OS SR sme poskytli komplexné informácie z prvej ruky, o ktoré sa postarali príslušníci Regrutačnej skupiny z Nitry. Počas dňa otvorených dverí sa mohli návštevníci zúčastniť aj výcviku s vojakmi pri jednotlivých dynamických ukážkach. No a o hladné brušká sa postarali vojenskí kuchári z 14. práporu logistiky Topoľčany, ktorí si pre našich 1920 - áno celkom 1920 návštevníkov pripravili chutný „vojenský guláš“.

Teší nás čoraz vyšší záujem širokej verejnosti o Ozbrojené sily SR a veríme, že každý z účastníkov si odniesol z tohto dňa nielen veľa nových nezabudnuteľných zážitkov, ale že tento deň prežili čo najpríjemnejšie.  Na záver by sme sa chceli srdečne poďakovať všetkým za návštevu, za veľmi pozitívne ohlasy a už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

                                                                                             ĎAKUJEME za podporu!


Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosťBrány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosťBrány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosťBrány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosťBrány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosťBrány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosťBrány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosťBrány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosťBrány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosťBrány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosťBrány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosťBrány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosťBrány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosťBrány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosťBrány Jaselských kasárni Topoľčany sa opäť otvorili pre širokú verejnosť

Autor: Ve1.mb , Foto: Ve1.mb - Dátum: 06.06.2024
Čítanosť: 306
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share