Detský denný tábor


Detský denný tábor
      Centrum výcviku Lešť (CV Lešť) v spolupráci s Veliteľstvom vzdušných síl vo Zvolene (VVzS Zvolen) zorganizovali v dňoch 15. až 19. júla 2024 denný detský letný tábor pre deti profesionálnych vojakov a zamestnancov CV Lešť. Program tábora sa niesol v téme „Ježiš je Boh, ktorému na nás záleží“ a pripravila ho dekanka VVzS Zvolen poručíčka Katarína Zaťková a kaplán CV Lešť nadporučík Tomáš Kuník.
     Prvý deň bolo v priestoroch CV Lešť 17 detí, kde mali pripravený program – najprv zoznamovanie, duchovný program a potom pod dozorom inštruktorov Odboru špeciálneho výcviku CV Lešť lezenie a Vododrom. Poobede boli pre deti pripravené spoločenské a športové hry. Ďalšie dni strávili v Pliešovciach v priestoroch PDA, patriacemu CV Lešť. Tu každé ráno začínali rozcvičkou, po ktorej nasledoval biblický príbeh, súvisiaci s témou tábora. 
     Každý deň boli naplánované rôzne výlety a aktivity. Deti počas týždňa navštívili Múzeum SNP v Banskej Bystrici, kúpalisko na Kováčovej a hrad Modrý Kameň. Počas cesty na rybník spoznávali krásy Pliešoviec a hľadali stratené časti z puzzle, ktoré potom poskladali pri rybníku. Učili sa bubnovať či maľovať tričká. Na záver tábora mali opekačku pri Trúbiacom kameni na Sucháni. 
     Boli to krásne a požehnané dni, ktoré piatok pri lúčení končili otázkou, či tábor bude aj budúci rok. To bola najväčšia odmena pre všetkých, ktorí tábor pripravili. Deti na pamiatku dostali nielen diplomy, ale aj medaily so symbolom srdce, kotva, kríž - ako viera, nádej a láska; magnetky a ďalšie drobnosti z CV Lešť a VVzS Zvolen.  
     Skutočne veľká vďaka Pánu Bohu za krásne prežitý týždeň, taktiež za ľudí, ktorí pomáhali robiť tento týždeň krásnym a “strážili” deti, ale veľká vďaka aj za tých, ktorí sa starali o telesný pokrm a prinášali nám ho tam, kde sme potrebovali. Rovnako za šoféra autobusu, ktorý nás vždy bezpečne odviezol na rôzne miesta podľa programu. Taktiež ďakujeme aj rodičom, ktorí nám svoje deti zverili do starostlivosti.

Detský denný táborDetský denný táborDetský denný táborDetský denný táborDetský denný táborDetský denný táborDetský denný tábor

Čítanosť: 7
Verzia pre tlač

Skočiť na menu