Preskocit navigáciu

Generálmajor Vojtek navštívil MSÚ Žilina


Generálmajor Vojtek navštívil MSÚ Žilina
V piatok 24. septembra 2010 navštívil generálmajor Peter Vojtek prvý krát vo funkcii Veliteľa síl výcviku a podpory OS SR priamo podriadený útvar veliteľstva síl Metrologický a skúšobný ústav v Žiline.

„Žilinský ústav metrológie je jedinečný svojím odborným zameraním v Ozbrojených silách Slovenskej republiky, ktorý vykonáva metrológiu a skúšobníctvo v oblasti pohonných látok, kontrolu technického stavu, revíziu, údržbu a opravu palivových hospodárstiev útvarov a zariadení ozbrojených síl,“ povedal generálmajor Vojtek počas návštevy útvaru.

Veliteľ síl si v priebehu návštevy prešiel všetky priestory metrologického ústavu, ktorého poslanie, úlohy a aktivity vykonávané počas výcvikového roka mu v úvode predstavil veliteľ podplukovník Peter Chlebec. Následne mu zamestnanci na vysokej odbornej úrovni predstavili jednotlivé pracoviská, na ktorých vykonávajú kalibrácie a odborné technické prehliadky meradiel a zariadení v širokom rozsahu mechanických, elektrických a fyzikálnych veličín.

Generálmajor Vojtek navštívil MSÚ ŽilinaGenerálmajor Vojtek navštívil MSÚ ŽilinaGenerálmajor Vojtek navštívil MSÚ ŽilinaGenerálmajor Vojtek navštívil MSÚ ŽilinaGenerálmajor Vojtek navštívil MSÚ Žilina2Generálmajor Vojtek navštívil MSÚ Žilina2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: MSÚ Žilina - Dátum: 24.09.2010
Čítanosť: 18534
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share