Preskocit navigáciu

Súťaž Inštruktor roka síl výcviku a podpory ako pamiatka na rtm. DZIVÉHO


Súťaž Inštruktor roka síl výcviku a podpory ako pamiatka na rtm. DZIVÉHO

V dňoch 9-10. novembra 2011 sa uskutočnila súťaž vyhlásená Veliteľom síl výcviku a podpory o „Inštruktora roka síl výcviku a podpory“. V tomto ročníku sa opäť stretli najlepší kandidáti za výcvikové jednotky práporu výcviku Martin..

Za hmlistého rána prvého dňa súťaže hneď na úvod pripomenul veliaci poddôstojník SVaP štábnynadrotmajster Ján BRIDA význam tejto súťaže pre budovanie novodobej histórie poddôstojníckeho zboru a minutou ticha si všetci spoločne uctili zosnulého inštruktora výcviku rotmajstra Pavla DZIVÉHO, ktorý nielen že bol známy ako inštruktor ale sám sa v roku 2008 tejto súťaže zúčastnil.

Súťaž je zameraná na preverenia všestrannosti povolania a poslania inštruktora výcviku. V oblastiach streľby z pridelenej primárnej a sekundárnej zbrane, vedenia výcvikovej hodiny na vybranú tematiku, preverenia z fyzickej zdatnosti, prednesu vlastnej práce ako aj v mnohých iných oblastiach mohli kandidáti preukázať pred komisiou svoje zručnosti, ako sú pripravení odovzdávať vedomosti čakateľom a frekventantom kurzov prichádzajúcich za vzdelaním do Martina.
V tomto ročníku sa súťaže zúčastnili títo inštruktori výcviku nadrotmajster Miroslav FEJKO, rotmajster Martin BEBEJ, rotmajster Attila MEZO, rotmajster Ing. Ondrej ŠTEFIK, rotmajster Vladimír MACEJKO a rotmajster Tomáš NIŇAJ.
Komisia zložená z veliacich poddôstojníkov a inštruktorov posúdila každú oblasť hodnotenia a pri záverečnom hodnotení vyzdvihla každoročne sa zvyšujúcu úroveň kandidátov na toto ocenenie.
Po dôkladnom a neľahkom zvážení výsledkov bol za víťaza vyhlásený rotmajster Martin BEBEJ za výcvikovú rotu základného vojenského výcviku. Ocenenie „Inštruktor roka 2011 síl výcviku a podpory“ si víťaz osobne prevezme od samotného veliteľa síl výcviku a podpory v stanovenom termíne.
„Sám môžem zhodnotiť, že vôbec nie je ľahké vybrať víťaza, nakoľko som členom tejto komisie a v minulosti som bol účastníkom v súťaži. Verte mi viem o čom hovorím!“ Zhodnotil na záver slovami jeden z členov komisie rotmajster Stanislav KARAFFA inštruktor výcviku.


Súťaž Inštruktor roka síl výcviku a podpory ako pamiatka na rtm. DZIVÉHO1Súťaž Inštruktor roka síl výcviku a podpory ako pamiatka na rtm. DZIVÉHO1Súťaž Inštruktor roka síl výcviku a podpory ako pamiatka na rtm. DZIVÉHO1Súťaž Inštruktor roka síl výcviku a podpory ako pamiatka na rtm. DZIVÉHO1Súťaž Inštruktor roka síl výcviku a podpory ako pamiatka na rtm. DZIVÉHO2

Autor: šbnrtm. Ján Brida , Foto: šbnrtm. Ján Brida - Dátum: 11.11.2011
Čítanosť: 19525
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share