Preskocit navigáciu

Náročný týždeň v Muničnom sklade Lešť-Riečky


Náročný týždeň v Muničnom sklade Lešť-Riečky

Týždeň od 22. do 26.10.2012 patril medzi príslušníkmi Muničného skladu Lešť-Riečky (ďalej len „MS“) z hľadiska plnenia úloh medzi tie náročnejšie. Popri hlavných úlohách na mesiac október, ktoré MS vyplynuli z plánovacích dokumentov na VR 2012 (plnenie úloh vykonávacieho obdobia inventarizácie majetku ZT I-V, priebežnej inventarizácie zásob ZT V a prípravy techniky na zimnú prevádzku), sa jeho príslušníci podieľali aj na plnení ďalších úloh.
Výdajom 122 mm munície z výdajného miesta výcvikovej munície pre VÚ 1046 Nitra príslušníci ÚRSZ V svojou troškou prispeli k naplneniu cieľov cvičenia FORT PRIBINA II, ktoré sa konalo vo VP VO Lešť.
Poskytnutie logistickej podpory pre VÚ 1046 Nitra, VÚ 3030 Zvolen, VÚ 2206 Topoľčany, VÚ 8024 Rožňava, VÚ 1109 Michalovce, VÚ 2207 Levice a VÚ 1606 Nováky (EOD jednotka) predstavovalo ďalšie úlohy, ktoré príslušníci MS zabezpečovali.
Dňa 25.10.2012 v čase 13.07 hod. prijal dozorný MS správu od príslušníka MS, že v budove č. 7 na 1. poschodí vznikol požiar a z priestorov sa valí hustý dym. V skutočnosti išlo len o námet taktického cvičenia hasičskej jednotky MS s cieľom preveriť pripravenosť a akcieschopnosť hasičského družstva pri zdolávaní požiaru v objekte viacpodlažnej budovy, ktorý sa členom hasičského družstva podarilo splniť.
V súlade s mesačným plánom prípravy sa v uvedenom týždni uskutočnila zdokonaľovacia príprava príslušníkov DaSS v rámci ktorej boli v dňoch 23. a 25.10.2012 vykonané streľby z 9 mm pištole vz. 82. Hoci sa niekomu darilo viacej a niekomu menej, nevyhovujúco nebol hodnotený žiaden strieľajúci a streľby boli hodnotené výslednou známkou DOBRE. O niečo lepšie výsledky dosiahli PrV MS, ktorí mali presnejšiu mušku, o čom svedčí výsledné hodnotenie VÝBORNE.
Aj napriek chýbajúcemu personálu a množstvu úloh sa tieto podarilo splniť za čo patrí všetkým príslušníkom MS veľké uznanie.


Náročný týždeň v Muničnom sklade Lešť-RiečkyNáročný týždeň v Muničnom sklade Lešť-RiečkyNáročný týždeň v Muničnom sklade Lešť-RiečkyNáročný týždeň v Muničnom sklade Lešť-RiečkyNáročný týždeň v Muničnom sklade Lešť-Riečky2

Autor: kpt. Ing. Peter Baran - Dátum: 26.10.2012
Čítanosť: 12270
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share