Preskocit navigáciu

Pád železnej opony


Pád železnej opony

Dňa 17. novembra 2012 sa príslušníci Útvaru Vojenskej polície Bratislava zúčastnili spoločne s príslušníkmi skupiny personálneho doplňovania Bratislava pod taktovkou bratislavskej samosprávy v spolupráci s mestskou časťou Petržalka a občianskym združením Zachráňme petržalské bunkre, podujatia pod názvom „ Pád železnej opony “. Tohto organizovaného podujatia sa zučastnil aj Spolok historického colníctva a finančnej správy pri Vojenskom historickom bunkri BS 8.

Návštevníci mali možnosť v priestoroch vojenského bunkra navštíviť aj expozíciu fotografií z novembrových udalostí z roku 1989, ktoré vyvrcholili pádom komunistického režimu a uvoľnením situácie aj v pohraničnej oblasti medzi Slovenskom a Rakúskom. O 16:00 hodine symbolicky prestrihol ostnaté drôty na železnej opone zástupca starostu mestskej časti Petržalka p. Martin MIŠKOV. Podujatia sa zároveň ako hostia zúčastnili riaditeľ VP plk. Ing. Jaroslav HAMÁR a veliteľ ÚVP Bratislava pplk. Ing. Ľuboš MURČEK.

Príslušníci Útvaru Vojenskej Polície Bratislava spoločne s členmi občianskeho združenia Zachráňme petržalské bunkre návštevníkom predviedli, ako vyzeral zásah pohraničníkov s použitím služobnúho psa Gastona proti tým, ktorí sa pokúsili prekročiť štátnu hranicu.


Pád železnej oponyPád železnej oponyPád železnej oponyPád železnej opony

Autor: VP , Foto: webnoviny.sk - Dátum: 03.12.2012
Čítanosť: 18516
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share