Preskocit navigáciu

Rozlúčka s Generálnym vikárom Ordinariátu OS a OZ SR


Rozlúčka s Generálnym vikárom Ordinariátu OS a OZ SR

Slávnostnou svätou omšou konanou v kaplnke Ministerstva obrany a Generálneho štábu OS SR v Bratislave, sa v utorok 26. januára lúčil s veriacimi vojenskej farnosti svätého Juraja a všetkými príslušníkmi Generálneho štábu OS SR a Ministerstva obrany SR generálny vikár Ordinariátu OS a OZ SR, plukovník Mons. František Počurek. Z rozhodnutia cirkevnej autority, po desiatich rokoch pôsobenia vo funkcii generálneho vikára, odchádza ku kľúčovému útvaru ozbrojených síl, výcvikovému práporu Martin.
Spolu s náčelníkom generálneho štábu OS SR generálom Milanom Maximom, prvým zástupcom NGŠ generálporučíkom Petrom Gajdošom, druhým zástupcom NGŠ generálmajorom Pavlom Mackom, hlavným poddôstojníkom štábnym nadrotmajstrom Vladimírom Belušom a riaditeľom Úradu ekumenickej a pastoračnej služby kapitánom Vladimírom Vargom sa rozlúčkovej svätej omše zúčastnilo vyše sto profesionálnych vojakov a zamestnancov pôsobiacich v posádke Bratislava.
V závere svätej omše pán generál Maxim vo svojom príhovore poďakoval pánovi generálnemu vikárovi za službu v prospech príslušníkov ozbrojených síl a zvlášť za jeho pastoračné pôsobenie v bratislavskej posádke a Generálnom štábe a do ďalšej kňazskej služby v ozbrojených silách mu za všetkých prítomných zaželal všetko len to najlepšie.
Aj touto cestou veriaci vojenskej farnosti vyjadrujú poďakovanie za všetko, čím pán plukovník ako duchovný otec a človek, za svoje desaťročné pôsobenie, obohatil srdcia nielen tých, ktorí sa hlásia k Ordinariátu ozbrojených síl a ozbrojených zborov Slovenskej republiky.


Rozlúčka s Generálnym vikárom Ordinariátu OS a OZ SRRozlúčka s Generálnym vikárom Ordinariátu OS a OZ SRRozlúčka s Generálnym vikárom Ordinariátu OS a OZ SR

Autor: J. Michalov , Foto: autor - Dátum: 28.01.2016
Čítanosť: 6156
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share