Preskocit navigáciu

71. výročie oslobodenia Bratislavy


71. výročie oslobodenia Bratislavy

Minister obrany SR Peter Gajdoš si dnes spolu s premiérom Robertom Ficom a ďalšími členmi vlády na bratislavskom Slavíne pripomenuli 71. výročie oslobodenia Bratislavy.

„Život v mieri je jednoznačne jedna z najväčších hodnôt. Preto je dôležité si to neustále pripomínať a uctiť si pamiatku tých, ktorí položili svoje životy za našu slobodu,“ uviedol minister obrany Peter Gajdoš. Ako dodal najmä mladšie generácie často nemajú záujem o významné udalosti z našej histórie. Preto je dôležité si aj takouto formou pripomínať hrdinstvá našich predkov.

Štátny tajomník Ministerstva obrany SR Ivan Máčovský a 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR brigádny generál Jindřich Joch si pripomenuli dnešné výročie oslobodenia aj pri Pamätníku víťazstva na Námestí Eugena Suchoňa v Bratislave.

Pri oslobodzovaní Bratislavy zhorelo alebo bolo poškodených viacero budov. V porovnaní s inými mestami neboli škody až také veľké. V bojoch padlo 742 sovietskych, 470 nemeckých a maďarských vojakov a 121 civilistov.


71. výročie oslobodenia Bratislavy71. výročie oslobodenia Bratislavy71. výročie oslobodenia Bratislavy

Autor: KOd MO SR , Foto: Ivan Kelement MOSR - Dátum: 04.04.2016
Čítanosť: 4437
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share