Preskocit navigáciu

Návšteva predsedu vlády Slovenskej republiky v kempe generála Milana Rastislava Štefánika na Cypre


Návšteva predsedu vlády Slovenskej republiky v kempe generála Milana Rastislava Štefánika na Cypre

Dňa 13.11.2019 predseda vlády Slovenskej republiky Peter Pellegrini poctil svojou návštevou profesionálnych vojakov pôsobiacich vo vojenskej operácii na Cypre. Na úvod návštevy si Peter Pellegrini v sprievode Force Commander Cheryl Pearce, zástupcu náčelníka generálneho štábu generálmajora Josefa Pokorného a veliteľa Slovcon podplukovníka Rudolfa Rusnáka uctili pamiatku zosnulých vojakov položením vencov pri pamätníkoch. Na slávnostnom nástupe sa predseda vlády poďakoval profesionálnym vojakom za ich úsilie a prácu a odovzdal pozdravy z rodnej krajiny. Príslušníci Slovcon vzdali poctu predsedovi vlády počas slávnostného pochodu. V dôstojníckom klube Peter Pellegrini odovzdal veliteľovi Slovcon podplukovníkovi Rudolfovi Rusnákovi vecné dary - konvektomat a príslušenstvo. Hodnotný a praktický dar bude slúžiť pre všetkých profesionálnych vojakov v kempe generála Milana Rastislava Štefánika nie len počas tejto rotácie. V ďalšom programe veliteľ Slovcon podal predsedovi vlády operačný brífing, kde mu priblížil históriu konfliktu na Cypre a operačné úlohy, ktoré plnia profesionálni vojaci počas nasadenia. Návštevu ukončil neformálnym obedom a následnou besedou s profesionálnymi vojakmi, ktorá sa niesla vo veľmi príjemnej atmosfére.
Veľvyslanec Slovenskej republiky na Cypre Ján Škoda pozval profesionálnych vojakov aj na Slovenskú gala operu v Pattichion Municipal Theatre v Limassole. Nádherný kultúrny zážitok v podaní Pavla Breslíka, Adriany Kučerovej a Štefana Kocána v sprievode orchestra Opery Slovenského národného divadla si mohli vychutnať príslušníci Slovcon aj za prítomnosti vzácnych hostí ako štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a Európskych záležitostí František Ružička, hlavná predstaviteľka mierových síl OSN na Cypre Elizabeth Spehar či zástupcu náčelníka generálneho štábu generálmajora Josefa Pokorného. Na záver operní speváci zaspievali slovenským hosťom pieseň od Gejzu Dusíka „Pieseň o rodnej zemi“, čím zakončili krásny kultúrny večer.


Návšteva predsedu vlády Slovenskej republiky v kempe generála Milana Rastislava Štefánika na CypreNávšteva predsedu vlády Slovenskej republiky v kempe generála Milana Rastislava Štefánika na CypreNávšteva predsedu vlády Slovenskej republiky v kempe generála Milana Rastislava Štefánika na CypreNávšteva predsedu vlády Slovenskej republiky v kempe generála Milana Rastislava Štefánika na CypreNávšteva predsedu vlády Slovenskej republiky v kempe generála Milana Rastislava Štefánika na Cypre 2Návšteva predsedu vlády Slovenskej republiky v kempe generála Milana Rastislava Štefánika na Cypre 2Návšteva predsedu vlády Slovenskej republiky v kempe generála Milana Rastislava Štefánika na Cypre 2Návšteva predsedu vlády Slovenskej republiky v kempe generála Milana Rastislava Štefánika na Cypre 2Návšteva predsedu vlády Slovenskej republiky v kempe generála Milana Rastislava Štefánika na Cypre 3Návšteva predsedu vlády Slovenskej republiky v kempe generála Milana Rastislava Štefánika na Cypre 3Návšteva predsedu vlády Slovenskej republiky v kempe generála Milana Rastislava Štefánika na Cypre 3Návšteva predsedu vlády Slovenskej republiky v kempe generála Milana Rastislava Štefánika na Cypre 3

Autor: SLOVCON UNFICYP , Foto: autor - Dátum: 14.11.2019
Čítanosť: 11275
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share