Preskocit navigáciu

Systémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtov


Systémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtov

V priestoroch Odboru krízového manažmentu, výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová-Hronsek sa v dňoch 8. až 10. júna uskutočnilo praktické zamestnanie. V jeho priebehu okrem iného pracovníci spoločnosti Defenguard Systems s.r.o. Martin zaškolili príslušníkov Vojenskej polície v ovládaní integrovaného systému ochrany. Vedúci oddelenia Odboru krízového manažmentu vo Vlkanovej major Jozef Šoltýs, ktorý 3 roky pôsobil ako slovenský zástupca v Centre výnimočnosti NATO vojenskej polície (MP COE) v poľskej Bydgošti, oceňuje možnosti, ktoré prenosný systém ochrany priestoru ponúka vojenským policajtom najmä pri detekcii narušiteľa, ktorý prenikol na chránené územie.
Príslušníci oddelenia BOIaKIS Trenčín zasa preškolili operátorov v ovládaní prenosného systému skenovania podvozku vozidiel. Školiteľ kapitán Juraj Masár vyzdvihol prednosti skenera. Napríklad jeho aktiváciu do 5 minút od príjazdu na kontrolné miesto, WIFI vysielač a systém pre automatické čítanie registračných značiek, ktoré sú integrované do tela skenera, bezdrôtový prenos signálu zo skenera na prenosný zodolnený notbúk či prevádzku zariadenia bez potreby použitia prepojovacej kabeláže. V priebehu výcviku bolo celkom vycvičených na nové technické prostriedky 20 príslušníkov Vojenskej polície.


Systémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtovSystémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtovSystémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtovSystémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtovSystémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtov 2Systémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtov 2Systémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtov 2Systémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtov 2Systémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtov 3Systémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtov 3Systémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtov 3Systémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtov 3Systémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtov 4Systémy ochrany priestoru a nový skener pre vojenských policajtov 4

Autor: MO SR Jozef ŽIAK , Foto: autor - Dátum: 11.06.2020
Čítanosť: 7584
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share